Miquel Pueyo, Lleida Republicana, Paeria Lleida, ERC Lleida

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya-Lleida acorden formar un govern de coalició a la Paeria

Firmen un acord per a la investidura de Miquel Pueyo i en els propers dies tancaran els termes concrets del govern

ERC i Junts per Lleida han firmat l'acord al claustre de la Seu Vella
ERC i Junts per Lleida han firmat l'acord al claustre de la Seu Vella

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya Lleida han firmat aquest divendres a la Seu Vella un acord que estableix el suport a la investidura de Miquel Pueyo com a alcalde de Lleida i la voluntat de tancar un govern de coalició a la Paeria per als propers quatre anys, el qual s’acabarà de concretar en els propers dies.

Les dues formacions consideren que l’acord respon a la visió compartida del model de ciutat i és coherent amb els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, que han expressat amb claredat una voluntat de canvi honest a la ciutat de Lleida, després de gairebé 40 anys de govern d’un mateix partit. Així mateix, constaten que cal endegar un procés de regeneració democràtica i de transformació de la ciutat, inspirats pels valors republicans, la transparència, la sostenibilitat i compromesos amb la justícia social.

En aquest sentit, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya Lleida estan treballant per tancar un acord de govern estable basada en cinc eixos: una ciutat propera, connectada, compromesa, saludable i justa.

Una ciutat propera, que garanteixi l’accés a la cultura, l’educació i el treball, que tingui un model de comerç de proximitat i aposti pel desenvolupament del Pla de l’Estació; que fomenti l’emprenedoria i la transformació industrial, amb polítiques d’atracció d’inversions, incentius i posada a disposició de sòl; que impulsi una economia innovadora, solidària, social i sostenible; que basi la despesa pública i el model de gestió pública en el rigor, el retiment de comptes, la transparència i les finances ètiques.

Per una ciutat connectada, que aposti pels vehicles elèctrics i sense motor, i millori l’eficiència del transport públic; que defensi un model urbanístic no especulatiu i impulsi un nou POUM per fer de Lleida una ciutat inclusiva, amable, verda i socialment cohesionada; que posi en valor l’Horta, Sucs i Raimat i que aposti decididament per la transició energètica.

Una ciutat compromesa amb la memòria històrica, que es posi al costat de la Generalitat i el Parlament de Catalunya en la defensa del mandat de l’1 d’octubre i en seguir treballant en la defensa del dret a l’autodeterminació, la llibertat dels  presos polítics i el retorn dels exiliats; amb un compromís ferm amb la llengua i la cultura catalanes com a mitjans de cohesió de la nostra societat i recuperant el català com a llengua d'ús preferent de la Paeria. Una ciutat valenta en la revisió i control de les concessions públiques per millorar els serveis de neteja, transport, enllumenat o aigua; compromesa amb la lluita contra la corrupció, la violència masclista i les actituds xenòfobes i discriminatòries.

Una ciutat saludable, que prioritzi la educació afectiva-sexual, la prevenció, promoció i accés a la salut, l’envelliment saludable i que fomenti l’activitat física i l’esport a la ciutat, impulsant especialment el femení i l’adaptat.

Una ciutat justa, que aposti per la cohesió social, garanteixi l’accés efectiu als drets bàsics i que treballi per reduir les desigualtats; que fomenti l’increment de l’habitatge públic i de protecció social; que lluiti contra els desnonaments i la pobresa energètica; i que desenvolupi polítiques transversals per atendre la diversitat, des d’una mirada de ciutat feminista.