Municipals 2019, Lleida Republicana, Paeria Lleida

Pueyo: "El 26 de maig és una oportunitat històrica, aquesta vegada és possible un canvi honest a la Paeria"

Marta Rovira i Meritxell Serret participen a l'acte d'inici de campanya amb un vídeo des de l'exili demanant que no es repeteixi el govern del 155

La candidatura d'Esquerra mostren els cartells de la campanya de les eleccions municipals i europees
La candidatura d'Esquerra mostren els cartells de la campanya de les eleccions municipals i europees

El cap de llista de la candidatura d’Esquerra Republicana AM, Miquel Pueyo, s’ha mostrat convençut que “el 26 de maig és una oportunitat històrica i aquesta vegada és possible un canvi honest a la Paeria”. Així, ha interpel·lat la ciutadania que vol una ciutat millor i més amable “a sumar-se amb il·lusió i alegria a la construcció d’una Lleida de tots i per a tots.” Ho ha explicat durant l’acte d’inici de campanya a la plaça Blas Infante de Lleida, acompanyat per membres de la candidatura, de la plataforma cívica Lleida Republicana i de simpatitzants.

Pueyo ha presentat la candidatura com una “llista formada per un equip transversal, amb sensibilitats, tradicions i experiències diverses, i preparat per governar” i ha explicat algunes de les prioritats per fer de Lleida una ciutat republicana: “una ciutat basada en el bon govern i la transparència, l’educació com a vertebració social, els drets de les persones i els barris com a nodes de cohesió de ciutat, que dignifiqui la memòria i participi en la construcció de la República, on tothom tingui dret a aspirar a una vida plena”.

També ha instat a vertebrar “una capitalitat de Lleida en base a la suma de les complicitats del territori i que estigui connectada a l’Europa dels drets i les ciutats que són espais de comunitat i d’esperança.”

"Això no va de jugadors, va de canviar les regles del joc. Tenim un somni: el 26 de maig tornarem a tenyir de groc el mapa. Visca Lleida, visca Catalunya i visca la llibertat!" ha reblat Pueyo fent referència al triomf de les eleccions generals.

La número dos de la candidatura, Jordina Freixanet, ha avançat que la candidatura farà "una campanya propera i amable, que expressi la diversitat de la candidatura i que es reconegui i s’identifiqui en les diferents lleides, les que tots i totes vivim individualment i que constitueixen la Lleida comuna." També ha recordat que el programa que s'explicarà dia a dia i barri a barri es basa en cinc eixos: una Lleida propera, connectada, saludable, justa i compromesa.

D’altra banda, l’acte ha comptat amb la participació –mitjançant un vídeo- de la consellera Meritxell Serret, i la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, totes dues a l’exili. Serret i Rovira han donat suport a la candidatura de Miquel Pueyo i han fet una crida als lleidatans i lleidatanes a sumar pel canvi honest a la Paeria i evitar que torni a governar el 155.

Els assistents també han pogut veure en primícia l’espot publicitari de la campanya, que es pot veure des d’aquesta nit a les xarxes socials.