Municipals 2019

Pueyo: "Aquest 28 d'abril hem assolit una victòria històrica; ara cal guanyar la Paeria el 26 de maig"

El candidat republicà a l'alcaldia de Lleida es mostra satisfet i amb més força que mai per encarar les municipals que se celebraran el 26 de maig després de la victòria d'ERC a les terres de Lleida a les Generals

Pueyo: "Aquest 28 d'abril hem assolit una victòria històrica; ara cal guanyar la Paeria el 26 de maig"
Pueyo: "Aquest 28 d'abril hem assolit una victòria històrica; ara cal guanyar la Paeria el 26 de maig" | ERC Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat les eleccions generals a la ciutat de Lleida – i a Catalunya. Xavi Eritja ha revalidat el seu escó i Inés Granollers ha aconseguit el segon, per davant de JxCAT i del PSC que han aconseguit un diputat.

Segons la fomació republicana, les eleccions generals eren una "primera volta" de les municipals que se celebraran el proper 26 de maig i que decidiran el govern de la Paeria. En aquest sentit, el candidat per ERC a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat l'increment de la participació afirmant que "aquest 28 d'abril la ciutat de Lleida s'ha volcat a les urnes". Amb gairebé 3.600 vots més que la segona força (el PSC), Esquerra ha assolit "una victòria històrica", afirma Pueyo. La formació republicana ha estat votada pel 26’57% dels votants "i això suposa que un de cada 4 votants ha triat la papereta republicana".

Pel que fa a l'efecte que aquests resultats podrien tenir en les imminents eleccions municipals – que se celebren el proper 26 de maig, Pueyo apel·la al treball i afirma que "en els propers dies i setmanes, continuarem treballant per augmentar la confiança dels lleidatans i lleidatanes que han confiat en ERC i que volem aprofitar l’oportunitat de protagonitzar un canvi honest històric, a la ciutat".