Lleida Republicana

Pueyo: "L'1-O va ser l'acte de desobediència pacífica i democràtica més massiu a Europa des de la II Guerra Mundial"

L'alcaldable d'ERC presenta el llibre “Obertura republicana” de Marín i Tresserras, juntament amb els autors

Pueyo: "L'1-O va ser l'acte de desobediència pacífica i democràtica més massiu a Europa des de la II Guerra Mundial"
Pueyo: "L'1-O va ser l'acte de desobediència pacífica i democràtica més massiu a Europa des de la II Guerra Mundial" | ERC Lleida

El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat aquest dilluns l’anàlisi comunicatiu i polític d' “Obertura republicana, Catalunya després del nacionalisme” en l'acte de presentació del llibre d'Enric Marín i Joan Manuel Tresserras a la Universitat de Lleida. “Els autors sostenen que l’1 d'octubre va constituir l’acte de desobediència pacífica i democràtica més massiu, dels que s’han produït a Europa, després de la II Guerra Mundial”, afirma Pueyo.

Pueyo ha presentat el llibre “Obertura republicana, Catalunya després del nacionalisme” juntament amb Mercè Gonzàlez – candidata del Jovent Republicà – i els autors del llibre, Enric Marín i Joan Manuel Tresserras.

“Obertura republicana” és una proposta de futur davant del desconcert de l’independentisme que vol respondre a les grans qüestions i reptes que planteja aquesta crisi d’època global. El llibre explica que a escala catalana, cal deixar enrere la temptació essencialista identitària i la concepció obsoleta dels estat nació i com la nostra societat ha viscut diverses transformacions que ens han dut fins a la incertesa actual. D’una banda, no es veu marge de maniobra en l’Estat espanyol; de l’altra, les tradicionals elits catalanes no semblen tenir un projecte específicament català.

Segons els autors, tot i l’impasse en què vivim, l’independentisme té un amplíssim suport, perquè connecta amb les línies de fons d’aquest canvi d’època.