Lleida Republicana

Freixanet sobre la #VagaFeminista: "Volem una Lleida que incorpori la mirada feminista en totes les seves polítiques públiques"

Pueyo sobre la #VagaFeminista: "Hem de lluitar contra l’escletxa salarial, la feminització de la pobresa, la doble jornada laboral i contra la violència masclista"
Pueyo sobre la #VagaFeminista: "Hem de lluitar contra l’escletxa salarial, la feminització de la pobresa, la doble jornada laboral i contra la violència masclista"

Aquest divendres, 8 de març, i en motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, la Federació Regional de Lleida, la Federació Regional de l’Alt Pirineu i l’Aran i la Federació Comarcal del Solsonès expressem tot el seu suport a la Vaga General Feminista. 

Per la seva banda, Jordina Freixanet, de MES, recorda la invisibilització i la discriminació que han patit les dones al llarg dels anys i afirma que "gràcies a les feministes hem recorregut molt camí". Freixanet  aposta per una Lleida que "incorpori com a eix transversal les polítiques públiques - educació, espai públic i drets socials - la mirada feminista".

De la mateixa manera, el candidat a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, dóna també el seu suport a la Vaga i apel·la al moment històric que està vivint la societat: "Amb l'auge de l'extrema dreta a tota Europa - i ara també a Espanya - les polítiques feministes són més necessàries que mai. Lleida ha de ser una ciutat feminista, amb perspectiva de gènere, per poder avançar en tots els altres sentits". Pueyo se suma a les protestes del moviment feminista i assegura que "hem de lluitar contra l'escletxa salarial, la feminització de la pobresa, la doble jornada laboral i contra la violència de gènere".