Municipals 2019

ERC comença aquest dissabte la «Marató d'idees per la ciutat de Lleida» al barri de Mangraners

La candidatura d'Esquerra Republicana amb Avancem i MES i el Jovent Republicà a l'alcaldia de Lleida, encapçalada per Miquel Pueyo, comença aquest dissabte la primera d'un total de 9 trobades als barris de Lleida per teixir un programa electoral on els veïns i veïnes de la ciutat siguin els protagonistes.

L'objectiu d'aquesta marató d'idees – que comença aquest dissabte 26 de gener i que acaba el 2 de març – és “escoltar les propostes i els neguits dels lleidatans i lleidatanes i trobar l'essència de cada barri de Lleida, detectar les idees claus de cadascun per poder elaborar un programa realista i, sobretot, un programa on la ciutadania en sigui la principal protagonista"

Amb aquest seguit de trobades, la formació republicana vol capgirar les prioritats i treballar en coherència als valors que ja porten vindicant des de fa mesos – la necessitat de fer una Lleida per a les persones: propera, connectada, saludable, justa i compromesa. La dinàmica d'aquestes trobades als barris constarà de dues parts: una primera on es parlarà d'una proposta temàtica concreta; i una segona part on es debatran i es posaran sobre la taula els neguits de cada barri.

Per tal de fer les trobades dinàmiques i plenament profitoses i acotades en el temps, s'assignaran 5 rols específics que tindran una funció concreta. Cada trobada comptarà amb un expert/a del tema específic, amb un embaixador/a de cada barri, un relator/a, un facilitador/a i un càrrec institucional – també en relació a la temàtica concreta de cada barri.

En la primera trobada d'aquesta marató, dissabte 26 de gener a els Mangraners, es parlarà – en la primera part de la trobada – d'esport i salut. Es comptarà amb la presència de la delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, i de la diputada al Parlament de Catalunya, Gemma Espigares, així com del candidat a l’alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo.

La propera trobada serà el divendres 1 de febrer al barri de Cappont, on es parlarà sobre convivència, seguretat i justícia. El seguiran el barri de la Mariola, amb economia, treball i comerç; Zona Alta, Ciutat Jardí i Joc de la Bola amb polítiques socials; Balàfia-Pardinyes amb educació; Secà de Sant Pere amb cultura; Centre amb turisme; Bordeta amb ajuntament obert i, finalment, l'Horta amb espai públic.