Municipals 2019

Pueyo a Ua1: “ERC treballa per a fer una candidatura àmplia, per constituir una alternativa real després de 39 anys de govern del PSC a Lleida”

El candidat d'Esquerra Republicana a la Paeria, Miquel Pueyo, ha parlat aquest dimarts 15 de gener de quins són els valors i les bases que conformaran el projecte que encapçala per aconseguir la alcaldia a la ciutat de Lleida. Ho ha explicat en una entrevista a l'emissora lleidatana Ua1.

Pueyo afirma que la formació republicana està treballant per a fer una candidatura àmplia i convertir-se en l'alternativa real al bloc del 155. “Cal un canvi després de 39 anys d'un mateix partit a Lleida, el PSC, i tan sols Esquerra té l'aval històric per protagonitzar aquest canvi honest”, apunta el candidat d'ERC. Pueyo es mostra contundent sobre el debat d'una possible llista unitària: “No s'hauria de tancar només amb ERC, sinó que també s'hauria d'incloure altres partits polítics”, però en qualsevol cas afegeix que “a la ciutadania, més que les llistes, el que li preocupa són les alternatives reals per al futur de la ciutat”. Pueyo remarca la necessitat d'aquest canvi per “higiene democràtica” i afirma que a la Paeria “li falta transparència i li sobra la tendència a apoderar-se de tot”. El candidat a l'alcaldia també ha volgut recordar que l'actual alcalde, Fèlix Larrosa, ha estat durant anys la mà dreta de l'anterior alcalde, Àngel Ros, “i el senyor Larrosa mai es va posicionar en contra en cap de les propostes del senyor Ros”.

Pel que fa als debats i propostes municipals que estan sobre la taula, Pueyo es mostra crític amb l'aprovació “a corre-cuita” del POUM i ho troba “poc democràtic”. Pueyo també ha explicat quin és el model comercial que necessita Lleida, un model que no es pot basar en la competència ferotge de les mitjanes i grans superfícies i que acaba – gairebé sempre – amb esquelets urbanístics. Per aquesta raó, Pueyo defensa que aprovar un projecte com Torre Salses suposaria “pa per avui i fam per demà”. No obstant, Esquerra sí que aposta per tirar endavant un Pla de l'Estació ben fet, que ajudi a revitalitzar Rambla Ferran i alguna zona del Centre Històric de Lleida.

En termes culturals, Pueyo lamenta que en els últims anys la cultura a Lleida s'ha basat en uns “models de control excessius, s'ha funcionaritzat molt i això ha provocat una pèrdua de la creativitat”. L'oferta cultural a Lleida, explica Pueyo, ha de passar per “donar oportunitats a les entitats i associacions, no per dirigir-les”.

Pueyo també ha citat la plataforma ciutadana que des de fa mesos està treballant en idees i propostes per incloure en el programa electoral. Aquesta plataforma, que porta per nom Lleida Republicana, està formada per persones compromeses de la ciutat de Lleida, de diferents àmbits i sectors socials.

Recupereu l'entrevista aquí.