ERC Lleida

Pueyo: ‘Des de Lledoners Junqueras em va insistir en no deixar passar l’oportunitat històrica de fer de Lleida la segona ciutat republicana de Catalunya’

Presenta el llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ de Sergi Sol, amb l’autor i Marta Vilalta

El Teatre de l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest vespre la presentació del llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ de la mà del seu autor i excap de gabinet de Junqueras, Sergi Sol; el candidat d’Esquerra Republicana a l’Alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo; i la portaveu nacional del partit, Marta Vilalta.
 
Pueyo ha definit el llibre com ‘un reconeixement a uns generals que no van enviar la infanteria a “rebre”' i ha destacat que ‘Puigdemont, Junqueras i Rovira, sobretot, van assumir la seua responsabilitat’, referint-se als fets anteriors al referèndum.
 
També ha explicat la seva visita a la presó de Lledoners, el passat mes de novembre, on ‘Junqueras va insistir en què parlem amb les persones, sortim al carrer, construïm i reforcem complicitats personals i d’afecte, entre els republicans, i en l’obligació que tenim de ser generosos i no deixar passar de llarg aquesta oportunitat històrica de fer de Lleida la segona ciutat republicana de Catalunya.’
 
Amb aquesta obra, Sergi Sol, revela informació inèdita dels fets que van envoltar els preparatius del referèndum, l’1 d’octubre i l’ingrés a la presó dels líders independentistes, però també fa un homenatge a la figura d’Oriol Junqueras i reivindica l’alliberament dels presos polítics.
 
La presentació del llibre a Lleida també ha comptat amb la participació de Maxi Calero, amic d’Oriol Junqueras i un dels impulsors de la plataforma Free Junqueras, i Pep Picas, que hi ha posat música.
 
‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ explica, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions al voltant de la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l’ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l’aplicació del 155, l’estratègia d’ERC per eixamplar la base de l’independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern.
 
L’obra, editada per Ara Llibres, inclou un pròleg de Raül Romeva i un epíleg de Xavier Vendrell.