ERC Lleida

Presentació del llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’, aquest dijous a Lleida

Amb Sergi Sol, Miquel Pueyo, Marta Vilalta i Maxi Calero

L’excap de gabinet d’Oriol Junqueras, Sergi Sol, presentarà el seu llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ demà dijous, 10 de gener, al Teatre de l’Escorxador de Lleida. L’acte, que tindrà lloc a les vuit del vespre, estarà apadrinat per Miquel Pueyo, candidat d’Esquerra Republicana a l’Alcaldia de Lleida; Marta Vilalta, Vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement i portaveu nacional del partit; i Maxi Calero, amic d’Oriol Junqueras i un dels impulsors de la plataforma Free Junqueras.
 
L’obra narra, analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l’ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l’aplicació del 155, l’estratègia d’ERC per eixamplar la base de l’independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern.
 
Però, més enllà del relat apassionat i de la informació inèdita d’aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d’Oriol Junqueras. El llibre també vol ser un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament.
 
La presentació estarà amenitzada amb la música de Pep Picas.